A Klímainnovációs Közösség kerekasztal beszélgetésén szakmai képviselőkkel beszélgettünk a műanyag jelenéről, illetve jövőbeli szerepéről. A 2021. június 23-ai online kerekasztal beszélgetésről készült felvétel megtekinthető az alábbi videón.

A kerekasztal beszélgetés résztvevői:

  • Hizó Ferenc – helyettes államtitkár, Körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkárság, Innovációs és Technológiai Minisztérium
  • Toronyi Zoltán – Kexport Környezetipari Export Klaszter titkár
  • Vörös Attila – Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége

Moderátor:

Végh Alexandra – Klímainnovációs Közösség vállakozásfejlesztési vezetője

A beszélgetés során a következő témákat érintettük:

  • SUP 2021 jogszabályi környezet
  • Egyszer használatos műanyag és egyéb műanyag alternatívák
  • Helyi szintű megoldási lehetőségek

A beszélgetés során továbbá bemutattuk a Klímainnovációs Közösség újonnan induló Startup Plastic Surgery inkubációs programját, amire még június 30-ig lehet jelentkezni. A program során olyan startupokat támogatunk, melyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra. A program célja, hogy innovatív zöld ötleteket támogatva csökkentse a klímaváltozás negatív hatásait. Az inkubációs program során kiválasztott legígéretesebb projektek gyorsított eljárású lehetőséget kaphatnak a Hiventures inkubációs befektetési programjában, ahol 15 millió forintos befektetésben részesülhetnek. 

Nézd meg a kerekasztal beszélgetést és jelentkezz Startup Plastic Surgery programunkra, ha neked is van egy jó ötleted a műanyag újragondolására!

Van egy jó ötleted a műanyaghasználat, a műanyag alapanyag újragondolására?

A Startup Plastic Surgery 2021 programba olyan startup ötleteknek segítünk megvalósulni, amelyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra.

A Klímainnovációs Közösség egyedi startup programjára olyan ötleteket várunk, amelyek az alábbi innovációs területeken nyújtanak megoldást:

  • Műanyag-helyettesítő termék fejlesztésére vonatkozó innovációk pl. élelmiszercsomagolóanyag innováció;
  • Műanyag előállítás, újrahasznosítás, újrahasználat során felmerülő folyamatinnováció vagy üzleti modell innováció;
  • Új technológiák alkalmazása a műanyagot felhasználó szektorokban, különös tekintettel az élelmiszeriparra és vendéglátásban;
  • Műanyag termékek használatával kapcsolatos fogyasztói szokások megváltoztatására vonatkozó törekvések.

Jelentkezési határidő a programba: június 30.

Jelentkezés és további információt ITT találsz.