A Műanyag

Újragondolása

Rólunk

A KIK egy tudásmegosztási és kapcsolatteremtési felületet biztosít mindazoknak, akik szokásaik és kapcsolati rendszerük révén tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Követőink számára olyan oktatási és vállalkozásfejlesztési programokat kínálunk, amik segítenek megvalósítani ezt a célt.
Elhivatottak vagyunk abban, hogy segítsük és támogassuk azokat a feltörekvő startupokat, ötletgazdákat és magánszemélyeket, akik greentech ötletükkel szeretnének piacra lépni.

 

További információ itt található:

Startup programjaink célja, hogy az ötletgazdák greentech ötleteiket piacképes üzleti vállalkozássá fejlesszék.
2013 óta több mint 150 startupot támogattunk, amely során több mint 1000 óra coaching és mentoring támogatást biztosítottunk számukra, illetve 750 ezer eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztottunk szét a legjobb csapatok között.

Az újonnan induló accelerator programunk, a Startup Plastic Surgery a műanyag teljes életciklusában megjelenő innovációs megoldásokra fókuszál.

Program

Van egy jó ötleted a műanyaghasználat vagy műanyag alapanyag újragondolására?

Akkor a Startup Plastic Surgery 2020 program neked szól. Olyan startup ötleteknek segítünk megvalósulni a négy hónapos időszak során, amelyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra.

A Klímainnovációs Közösség egyedi startup programjára olyan ötleteket várunk, amelyek az alábbi innovációs területeken nyújtanak megoldást:

 •  Műanyag előállítás, újrahasznosítás, újrahasználat során felmerülő folyamatinnováció vagy üzleti modell innováció;
 • Műanyag helyettesítő termék fejlesztésére vonatkozó innovációk pl. csomagolóanyag innováció;
 • Új technológiák alkalmazása a műanyagot felhasználó szektorokban;
 • Műanyag termékek használatával kapcsolatos fogyasztói szokások megváltoztatására vonatkozó törekvések.

Most rajtad a sor! Fejleszd ötletedet és kerülj kapcsolatba iparági szereplőkkel a programunkban:

A Startup Plastic Surgery programunk üzleti coachingot és iparág fókuszú szakmai támogatást nyújt a résztvevő csapatoknak a 4 hónapos időszak során, ezáltal segítséget nyújt piacképessé és gazdaságilag életképes vállalkozássá formálni a kezdeti fázisú startup ötleteket. A teljes program egy pitch versennyel zárul az ÖKOINDUSTRIA green expón, Közép-Európa legjelentősebb környezetipari szakkiállításán,, amely a környezetvédelmi technológiák és termékek széles skáláját mutatja be szakmai látogatóinak. A verseny során a csapatokat szakmai zsűri értékeli és a legjobbak számára a támogató partner gyorsított eljárású befektetési lehetőséget ajánl fel 15 millió forint értékben.

Program

Miért jelentkezz?

 • Tapasztalt mentoroktól tanulhatsz és igény szerint konzultálhatsz a legjobb szakértőkkel;
 • Megismerheted a legfontosabb iparági szereplőket;
 • Releváns iparági és üzleti workshopokon vehetsz részt;
 • A program végén bemutathatod startup ötleted az Közép-Európa legjelentősebb környezetipari szakkiállításán az ÖKOINDUSTRIA expón
 • A sikered a Te sikered, így senkinek sem kell a startupodból részesedést adnod ahhoz, hogy részt vehess a programban.
 • Legjobb csapatok számára közvetlen befektetési lehetőséget ajánl fel partnerünk a HIVENTURES.

Ki jelentkezhet a programba?

Bárki, akinek van egy újító ötlete a műanyaggal vagy műanyag használattal kapcsolatban;

Legalább 2 fő vesz részt aktívan a csapatban;

Kialakuló aktív piaci tevékenység nem elvárás, de előnyt jelenthet.

Szeretnél többet megtudni a témáról és a programról? Nézd vissza online Kerekasztal beszélgetésünket, ahol szakmai szereplőkkel beszélgettünk a műanyag újragondolásáról; valamint olvasd el további blog cikkeinket a témában. 

A program teljesen ingyenes és nem kérünk részesedést. Amennyiben érdeklődsz a program iránt, jelentkezz az alábbi linken.

Meghosszabbított jelentkezési határidő: Június 30.

Ha segítségre van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot: startup@ppis.hu

Bussiness to Bussiness

Partnereink

PANNON Pro Innovációs és Szolgáltató Kft.

A PANNON Pro egy privát stratégiai tanácsadó cég, amely széleskörű innováció menedzsment és vállalkozásfejlesztési tevékenysége révén segíti ügyfeleit az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaság felé való elmozdulásban. Projekjei révén a következő fókusztereleteken tevékenykedik aktívan: fenntarthatóság, energia, klímaváltozás, karbon semlegesség, és biogazdaság. Aktívan segíti az egyetemek valamint állami- és magánszervezetek törekvéseit abban, hogy helyi és regionális éghajlati innovációs ökoszisztémákat hozhassanak létre.

További info: https://ppis.hu/

HIVENTURES

Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb és legaktívabb kockázati tőkealap-kezelője három egymásra épülő befektetési programon keresztül segíti a hazai startupok fejlődését inkubációs, magvető és növekedési életszakaszokban. A Hiventures működésével hozzájárul a fiatal tehetségek sikeréhez, a hazai vállalkozások alapításának ösztönzéséhez, a startup közösség és piac edukálásához, valamint Magyarország hazai és nemzetközi versenyképességének növeléséhez.

További info: https://www.hiventures.hu/

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

A Szövetség egy olyan szakmai közhasznú szervezet, amely a környezetvédelem érdekében tevékenykedik. A szervezet tagságát elsősorban környezetvédelmi szolgáltató cégek, tervező-szakértő cégek, illetve az ezen területen kutatási-fejlesztési tevékenységet végző cégek alkotják, beleértve ezen tevékenységekhez szükséges eszközök gyártóit és forgalmazóit is. Jelenleg közel 320 tagból áll szövetség, amely magába foglalja a környezetvédelmi ipar meghatározó szereplőit.

További info: https://kszgysz.hu/ 

Rati Kft.

A Rati egy több mint, 30 éve alapított családi vállalkozás, amelynek fő profilja az utólag beszerelhető, opcionális autós kiegészítők fejlesztése és gyártása. A saját termékek fejlesztése 2006 óta a cég fő stratégiai iránya. Elkötelezettek vagyunk az európai ember életmódjához, autózási szokásaihoz kapcsolódó kreatív megoldások megtalálása és megvalósítása iránt. A Rati számunkra egy alkotótér, ahol tökéletes egyensúlyban van a pezsgő start-up feeling az autóipari minőségi sztenderdekkel, a családi tradíciók a multis folyamatokkal. 

További info: http://rati.hu/ 

További támogató partnereink

Legyél a partnerünk

Csatlakozz hozzánk mint szakmai vagy támogató partner és gyorsítsuk fel együtt az elmozdulást a fenntartható növekedés felé! Szakmai, befektetői vagy üzleti partnerként közös erőfeszítéssel tehetünk azért, hogy olyan új megoldásoknak segítsünk piacra lépni, amelyek megelőzik a műanyag hulladék keletkezését.

Cserébe marketing és PR megjelenést biztosítunk, kapcsolatot építhetsz a programban résztvevő zöld startupokkal és további előnyeid lehetnek:

 • Aktív támogatói megjelenés a startupok, befektetők és üzleti szereplők világában. .
 • Értékes kapcsolatot alakíthatsz ki a greentech startup ökoszisztéma kiemelkedő szereplőivell.
 • Építsd fel és erősítsd a vállalat hírnevét, mint a jövő fenntartható fejlődési céljait aktívan támogató cég
 • Éld át a startup világ inspiráló hangulatát.
 • Cserkészd be elsőként azokat a startupokat, amelyek összhangban vannak a vállalat befektetési céljaival, még mielőtt más tenné meg helyetted

Amennyiben támogató partnerként csatlakoznál nézd át a szponzorálás összes előnyét és az együttműködésben rejlő további lehetőségeket itt:

Greentech startupok

Ismerd meg néhány startupunkat a rövid bemutatkozókon keresztül:

CleenUp

Helyszíni autótisztítási szolgáltatás, amellyel egy fél liter nanotechnológiás folyadékkal képesek megtisztítani egy teljes személygépkocsit. A vásárló az applikáción csak bejelentkezik, hogy éppen hol parkol és amíg otthon van vagy a munkában a CleenUp munkatársai megtisztítják autóját kifejezetten alacsony vízfelhasználással.

További info: https://cleenup.com/

CricksyDog

Hétköznapi kutyagazdiknak segítenek tudatosabbá válni rovarfehérje alapú kutyatápokkal és kekszekkel. A tápok előállítása kevesebb, mint tizedannyi vízigénnyel jár, mint a piacon levő hasonló tápanyagtartalmú, de marhahús alapú termékek, és még egészségesebbek is kiskedvenceink számára.

További info: https://cricksydog.hu/

Swappis

A körforgásos gazdaságra épülő üzleti modell új életet ad a megunt ruháink, kiegészítőink számára. Bárki a számára nem szükséges jó állapotú ruházati termékeket leadhatja a boltukba, cserébe kedvezményesen vásárolhatja meg a mások által bevitt termékeket, ezáltal alacsonyabb karbonlábnyommal tudjuk szezononként frissíteni ruhatárunkat.

További info: https://swappis.hu/

BLOCK

A BLOCK új generációs kerékpártárolóival egyedülálló módon, egyetlen mozdulattal lehet a legtöbb kerékpárt három ponton rögzíteni, mely nem csak kényelmes használatot biztosít, de lopásbiztos is. A parkolási folyamatot a BLOCK okostelefon alkalmazással lehet vezérelni és figyelemmel kísérni.

További info: 
https://www.facebook.com/nomorebiketheft/

Hozd és Vidd Kajabox:

Az üzleti projekt célja az ételkiszállítás miatt keletkező rengeteg műanyaghulladék megelőzése. A vállalkozás sztenderdizált tartós, rozsdamentes acél dobozok begyűjtését, tisztára mosását és újraelosztását kínálja a melegételt kínáló vagy házhozszállítást végző vendéglátóhelyeknek. Ezen kívül a kapcsolódó éttermek a Felelős Gasztrohős Alapítványon keresztül népszerűsítésre is számíthatnak.

További info: https://gasztrohos.hu/dobozkozosseg/

Growberry

A hidropónián alapuló moduláris eszköz képes mikrozöldek, fűszernövények, valamint zöldség és gyümölcs termesztésére bárhol, szezonalitástól függetlenül, egész évben. A technológia 5-10% vizet és a termesztés vertikalitásától függően jelentős földterületeket takarít meg a hagyományos mezőgazdasághoz képest magasabb hozamok mellett, valamint a növények tápanyagtartalma és ízük intenzitása is magasabb, tökéletes megoldás a városi termesztéshez alacsonyabb károsanyag kibocsátás mellett.

További info: https://growberry-research.com/

Vermigo

A vermikomposztálás és a függőleges kertészet kombinálásával létrejött minimalista eszköz környezettudatos választás bárki városi otthonába vagy erkélyére. A háztartásban termelődött szerves hulladékot giliszták bontják le átalakítva tápanyagokban gazdag hasznos komposzttá, amit az otthoni növényeidhez fel tudsz használni. A hagyományos gilisztakomposztálási funkción túl beépített függőleges virágágyásokkal rendelkezik, így azon gyógynövények, kisebb gyümölcsök, zöldségek termeszthetők, amelyek a komposztból folyamatosan természetes tápanyagokhoz jutnak garantálva a termény egészségét és a gyors növekedését.

További info: www.vermigo.com

Raw Fiction

A Raw Fiction design vállalkozás a régióban található gyapjú hulladékból fejleszt akusztikai paneleket, köszönhetően az alapanyag hangszigetelő tulajdonságainak. Az új technológiának köszönhetően olyan alapanyag fejlesztés válik lehetővé, ahol a nyersanyag egészen új karakterében mutatja meg magát.

További info: https://rawfictiondesign.com/

BeStraw

Céljuk a műanyaghulladék mennyiségének visszaszorítása a biológiai alapú és 100%-ban lebomló szívószálak, evőeszközök és hasonló termékek gyártástechnológiájának kidolgozásán keresztül. Első termékük az évtizedekkel ezelőtt használt, ma már retró érzést keltő szalma szívószál. Ezen termék megfelel az egészségügyi szabályoknak, és teljes egészében környezetbarátnak minősül, teljes életciklusán keresztül, hiszen használat után 100%-ban biológiailag lebomlik.

További info: http://www.bestraw.eu/

További információkért látogass el weboldalunkra.

Küldj nekünk üzenetet:

15 + 2 =

Végh Alexandra

Végh Alexandra

Programme manager

Deme Ágnes

Deme Ágnes

Project manager