A Műanyag

Újragondolása

Rólunk

A KIK egy tudásmegosztási és kapcsolatteremtési felületet biztosít mindazoknak, akik szokásaik és kapcsolati rendszerük révén tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Követőink számára olyan oktatási és vállalkozásfejlesztési programokat kínálunk, amik segítenek megvalósítani ezt a célt.
Elhivatottak vagyunk abban, hogy segítsük és támogassuk azokat a feltörekvő startupokat, ötletgazdákat és magánszemélyeket, akik greentech ötletükkel szeretnének piacra lépni.

 

További információ itt található:

Startup programjaink célja, hogy az ötletgazdák greentech ötleteiket piacképes üzleti vállalkozássá fejlesszék.
2013 óta több mint 200 startupot támogattunk, amely során több mint 1800 óra coaching és mentoring támogatást biztosítottunk számukra, illetve 1 millió eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztottunk szét a legjobb csapatok között.

A 2020-ban indult accelerator programunk, a Startup Plastic Surgery, a műanyag teljes életciklusában megjelenő innovációs megoldásokra fókuszál.

Program

Van egy jó ötleted a műanyaghasználat vagy műanyag alapanyag újragondolására?

Akkor a Startup Plastic Surgery 2021 program neked szól. Olyan startup ötleteknek segítünk megvalósulni a 4 hónapos időszak során, amelyek megoldást nyújtanak a műanyag által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra.

A Klímainnovációs Közösség egyedi startup programjára olyan ötleteket várunk, amelyek az alábbi innovációs területeken nyújtanak megoldást:

 • Műanyag előállítás, újrahasznosítás, újrahasználat során felmerülő folyamatinnováció vagy üzleti modell innováció;
 • Műanyag helyettesítő termék fejlesztésére vonatkozó innovációk pl. csomagolóanyag innováció;
 • Új technológiák alkalmazása a műanyagot felhasználó szektorokban;
 • Műanyag termékek használatával kapcsolatos fogyasztói szokások megváltoztatására vonatkozó törekvések.

Most rajtad a sor! Fejleszd ötletedet és kerülj kapcsolatba iparági szereplőkkel a programunkban:

A Startup Plastic Surgery programunk üzleti coachingot, iparág fókuszú szakmai támogatást és networking eseményeket nyújt a résztvevő csapatoknak a 4 hónapos időszak során, ezáltal segíti piacképessé és gazdaságilag életképes vállalkozássá formálni a kezdeti fázisú startup ötleteket. A teljes program egy pitch versennyel zárul, amely során a csapatokat szakmai zsűri értékeli és a legjobbak számára a támogató partnerek értékes nyereményt ajánlanak fel (hamarosan jönnek a részletek).

Program

Miért jelentkezz?

 • Tapasztalt mentoroktól tanulhatsz és igény szerint konzultálhatsz a legjobb szakértőkkel;
 • Megismerheted a legfontosabb iparági szereplőket;
 • Releváns iparági és üzleti workshopokon vehetsz részt;
 • Networking esemény keretében megismerheted az iparági elvárásokat és értékes kapcsolatokat létesíthetsz;
 • A program végén bemutathatod startup ötleted a pitch versenyen;
 • A sikered a Te sikered, így senkinek sem kell a startupodból részesedést adnod ahhoz, hogy részt vehess a programban;
 • A legjobb csapatok nyereményben részesülnek. 

Ki jelentkezhet a programba?

Bárki, akinek van egy újító ötlete a műanyaggal vagy műanyag használattal kapcsolatban;

Legalább 2 fő vesz részt aktívan a csapatban;

Kialakuló aktív piaci tevékenység nem elvárás, de előnyt jelenthet.

Szeretnél többet megtudni a témáról és a programról? Nézd vissza online Kerekasztal beszélgetésünket, ahol szakmai szereplőkkel beszélgettünk a műanyag újragondolásáról; valamint olvasd el további blog cikkeinket a témában. 

A jelentkezési időszak 2021 tavasszal nyílik meg.

Ha bármi kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot: startup@ppis.hu

Bussiness to Bussiness

Partnereink

PANNON Pro Innovációs és Szolgáltató Kft.

A PANNON Pro egy privát stratégiai tanácsadó cég, amely széleskörű innováció menedzsment és vállalkozásfejlesztési tevékenysége révén segíti ügyfeleit az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaság felé való elmozdulásban. Projekjei révén a következő fókusztereleteken tevékenykedik aktívan: fenntarthatóság, energia, klímaváltozás, karbon semlegesség, és biogazdaság. Aktívan segíti az egyetemek valamint állami- és magánszervezetek törekvéseit abban, hogy helyi és regionális éghajlati innovációs ökoszisztémákat hozhassanak létre.

További info: https://ppis.hu/

HIVENTURES

Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb és legaktívabb kockázati tőkealap-kezelője három egymásra épülő befektetési programon keresztül segíti a hazai startupok fejlődését inkubációs, magvető és növekedési életszakaszokban. A Hiventures működésével hozzájárul a fiatal tehetségek sikeréhez, a hazai vállalkozások alapításának ösztönzéséhez, a startup közösség és piac edukálásához, valamint Magyarország hazai és nemzetközi versenyképességének növeléséhez.

További info: https://www.hiventures.hu/

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

A Szövetség egy olyan szakmai közhasznú szervezet, amely a környezetvédelem érdekében tevékenykedik. A szervezet tagságát elsősorban környezetvédelmi szolgáltató cégek, tervező-szakértő cégek, illetve az ezen területen kutatási-fejlesztési tevékenységet végző cégek alkotják, beleértve ezen tevékenységekhez szükséges eszközök gyártóit és forgalmazóit is. Jelenleg közel 320 tagból áll szövetség, amely magába foglalja a környezetvédelmi ipar meghatározó szereplőit.

További info: https://kszgysz.hu/ 

Mastercard

A Mastercard üzemelteti a világ leggyorsabb pénzforgalmi hálózatát, amely összekapcsolja a vásárlókat, a pénzintézeteket, a kereskedőket, az állami ügyfeleket és a vállalkozásokat – több mint 210 országban és területen. Az elektronikus fizetés nagyszerű lehetőségeket biztosít mindenki számára: új piacokat kínál, határok nyit, és a hétköznapi pillanatokat tartalmas élményekkel tölt meg.

További info: https://www.mastercard.hu/

Silent Rock

A Silent Rock célja, hogy ügyfeleinek segítsen hosszú távon is sikeres és befektetésre érett startup-pá válni, támogassa a csapatot a tőkebevonás során és remélhetőleg azután is. Megvizsgálja, hogy van-e olyan terület ahol hiányzik tudás vagy tapasztalat és ezeket igyekszik a lehető legmagasabb szinten biztosítani a csapat számára, hogy ők arra tudjatok koncentrálni, amihez legjobban értenek.

További info: https://silentrock.eu/

Rati Kft.

A Rati egy több mint, 30 éve alapított családi vállalkozás, amelynek fő profilja az utólag beszerelhető, opcionális autós kiegészítők fejlesztése és gyártása. A saját termékek fejlesztése 2006 óta a cég fő stratégiai iránya. Elkötelezettek vagyunk az európai ember életmódjához, autózási szokásaihoz kapcsolódó kreatív megoldások megtalálása és megvalósítása iránt. A Rati számunkra egy alkotótér, ahol tökéletes egyensúlyban van a pezsgő start-up feeling az autóipari minőségi sztenderdekkel, a családi tradíciók a multis folyamatokkal. 

További info: http://rati.hu/ 

További támogató partnereink

Legyél a partnerünk

Csatlakozz hozzánk mint szakmai vagy támogató partner és gyorsítsuk fel együtt az elmozdulást a fenntartható növekedés felé! Szakmai, befektetői vagy üzleti partnerként közös erőfeszítéssel tehetünk azért, hogy olyan új megoldásoknak segítsünk piacra lépni, amelyek megelőzik a műanyag hulladék keletkezését.

Cserébe marketing és PR megjelenést biztosítunk, kapcsolatot építhetsz a programban résztvevő zöld startupokkal és további előnyeid lehetnek:

 • Aktív támogatói megjelenés a startupok, befektetők és üzleti szereplők világában. .
 • Értékes kapcsolatot alakíthatsz ki a greentech startup ökoszisztéma kiemelkedő szereplőivell.
 • Építsd fel és erősítsd a vállalat hírnevét, mint a jövő fenntartható fejlődési céljait aktívan támogató cég
 • Éld át a startup világ inspiráló hangulatát.
 • Cserkészd be elsőként azokat a startupokat, amelyek összhangban vannak a vállalat befektetési céljaival, még mielőtt más tenné meg helyetted

Amennyiben támogató partnerként csatlakoznál nézd át a szponzorálás összes előnyét és az együttműködésben rejlő további lehetőségeket itt:

Greentech startupok

Ismerd meg néhány startupunkat a rövid bemutatkozókon keresztül:

Vilhemp- Használd. Komposztáld.

A vállalkozás alapítói egy olyan, műanyagot helyettesítő anyagot fejlesztettek ki, amely egyszerre környezetbarát és funkciójának is megfelel. A Vilhemp alapanyagának egyik fő alkotóeleme a kender. Kifejezetten hazai kendertermesztők növényeit felhasználva, hazai technológiával készítik el egyre bővülő termékkínálatukat (jelenleg evőeszközöket és szívószálat) az általuk kifejlesztett alapanyagból. Szolgáltatásként kínálják az általuk gyártott termékek begyűjtését és azok ipari komposztálásra történő átadását.

További info: https://vilhemp.hu/ 

RAKUN

Az üzleti projekt célja az ételkiszállítás miatt keletkező rengeteg műanyaghulladék megelőzése. A vállalkozás sztenderdizált tartós, rozsdamentes acél dobozok begyűjtését, tisztára mosását és újraelosztását kínálja a melegételt kínáló vagy házhozszállítást végző vendéglátóhelyeknek. Ezen kívül a kapcsolódó éttermek a Felelős Gasztrohős Alapítványon keresztül népszerűsítésre is számíthatnak.

További info: https://www.rakun.hu/ 

BeStraw

Céljuk a műanyaghulladék mennyiségének visszaszorítása a biológiai alapú és 100%-ban lebomló szívószálak, evőeszközök és hasonló termékek gyártástechnológiájának kidolgozásán keresztül. Első termékük az évtizedekkel ezelőtt használt, ma már retró érzést keltő szalma szívószál. Ezen termék megfelel az egészségügyi szabályoknak, és teljes egészében környezetbarátnak minősül, teljes életciklusán keresztül, hiszen használat után 100%-ban biológiailag lebomlik.

További info: http://www.bestraw.eu/

Raw Fiction

A Raw Fiction design vállalkozás a régióban található gyapjú hulladékból fejleszt akusztikai paneleket, köszönhetően az alapanyag hangszigetelő tulajdonságainak. Az új technológiának köszönhetően olyan alapanyag fejlesztés válik lehetővé, ahol a nyersanyag egészen új karakterében mutatja meg magát.

További info: https://rawfictiondesign.com/

Haloplastic

Új gyártástechnológia segítségével megfizethetővé teszik az egyik legígéretesebb bioműanyag, a PHA termelését. Az innovációjuk a mai piaci gyakorlattól eltérő, génmódosított baktériumtörzsben, a költséghatékony termelésben illetve, az alapanyag kinyerésében rejlik.

RYTA

Bútorbérlő rendszer olyan bérelhető asztalokkal és székekkel, amelyek váza magasan időtálló, ülő és tároló felületűk pedig többszörösen újrahasznosított valamint újrahasznosítható műanyag elemekből készül. Üzleti modelljük része továbbá ezen elemek garanciális karbantartása. Így az ügyfél folyamatosan ép és szép ülőalkalmatosságokon fogadhatja vendégeit.

Seahorsey

A Seahorsey egy eco-lifestyle gyermekmárka. Olyan eco-etikus játékokat és kiegészítőket álmodtak meg, amelyek ellenőrzött, újrahasznosított anyagokból készülnek, elsősorban vizes palackból és óceánból kihalászott műanyagból.

PLAnt

Biopolimerek és növényi hulladékok (növényi héjak, magvak vagy kávézacc) felhasználásával készülő környezetbarát csomagoló és “egyszerhasználatos” anyagok. Fikózófiájuk: “Neked szemét, nekünk kincs”, amellyel szeretnék felhívni a másodlagos nyersanyagokra is a figyelmet.

Veroniq

Ipari műanyagfeldolgozó gépek kicsi, esztétikus kivitelben, amely alkalmas otthoni, egyéni használatra, elsősorban a háztartási műanyag-hulladékok feldolgozására, azokból történő értékelőállításra.

További információkért látogass el weboldalunkra.

Küldj nekünk üzenetet:

6 + 4 =

Végh Alexandra

Végh Alexandra

Founder

Sipos Cintia

Sipos Cintia

Project manager